Digitaal onderzoek

Frauderen via de computer en het stelen van bedrijfsgegevens zijn niet meer weg te denken uit onze digitale samenleving. Denk aan het misbruiken van e-mail- en internetfaciliteiten, het versturen gevoelige en vertrouwelijke bedrijfsinformatie naar derden en het kopiëren van informatie naar een gegevensdrager. Maar ook delen van informatie via sociale media als Twitter, Facebook en Hyves of bezoek aan websites en forums vormen een steeds groter risico.

Doel van digitaal onderzoekDigitaal onderzoek Wuite Recherche

Digitaal onderzoek heeft als doel het opsporen van misbruik. Digitaal onderzoek omvat het onderzoeken, analyseren en vastleggen van digitale sporen welke gebruikers achterlaten op werkstations. Maar ook open bronnen onderzoek kan onderdeel uitmaken van digitaal onderzoek.

In sommige gevallen is de schade van diefstal van computergegevens of het openbaar maken van gevoelige informatie niet te overzien. Het is van belang om zo snel mogelijk te handelen in deze gevallen om toekomstige schade uit te sluiten of te beperken. Na het onderzoek zal Wuite Recherche u tevens adviseren in het verdere traject zoals het opstellen van een aangifte om er onder andere voor te zorgen dat er in de toekomst niet meer slachtoffers gemaakt zullen worden. Maar ook het advies met betrekking tot een civiele gang naar de rechter behoort tot de mogelijkheden.

Onze specialisten

Wuite Recherche heeft ICT-specialisten met jarenlange ervaring in digitaal onderzoek en kunnen voor u een dergelijk onderzoek uitvoeren. Kortom: Wuite Recherche is uw specialist op gebied van digitaal onderzoek! Neem contact op voor meer informatie!