5 tips voor het vinden van een betrouwbaar recherchebureau

De wereld van de privédetectives kent helaas vele cowboys op de markt. Zelfstandige onderzoekers die de opdrachtgever meenemen tijdens een observatie van een overspelige partner is iets wat vaker gebeurt dan je denkt. Maar dit is natuurlijk absoluut niet hoe een professioneel bureau werkt.

Waar moet je op letten en wat gebeurt er voordat wij daadwerkelijk het onderzoek opstarten? Hier zijn de 5 meest belangrijke punten.

1. Is het bureau in het bezit van een vergunning?

Check ten eerste of het bureau in het bezit is van een vergunning. Officiële recherchebureaus horen namelijk in het bezitten zijn van een vergunning afgegeven door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Je kunt dit checken op www.justis.nl. De medewerkers hebben allemaal een eigen legitimatiebewijs welke is afgegeven voor de korpschef van de politie.

Het voordeel van een particulier bureau is natuurlijk de flexibiliteit. Wij kennen geen wachttijden en kunnen dus direct met jouw onderzoek aan de slag.

2. Werken ze volgens de richtlijnen?

Ten tweede is het belangrijk om in de gaten te houden of het bureau werkt volgens de richtlijnen. Deze richtlijnen zorgen ervoor dat beide partijen weten wat er tijdens het onderzoek gaat gebeuren.

3. Zorg voor administratieve zekerheid

Zorg dat er goed op papier komt te staan wat de probleemstelling en wat het doel van het onderzoek is. Daarnaast is het belangrijk om op papier te hebben met welke middelen en kosten dit doel bereikt kan worden. Dit is van groot belang voor het succes van het onderzoek.

4. Denk aan de basisregel

Het is, in tegenstelling tot wat mensen denken, niet zo dat je als privédetective maar mag doen wat je wilt. Als basisregel voor alle onderzoekers geldt dat je met het minst zware middel het doel dient te bereiken.

5. De waarheid zal aan het licht komen

Een ander belangrijk punt is dat alle zaken gerapporteerd moeten worden. Ook de punten die mogelijk in het nadeel zijn van de opdrachtgever. Het rapport moet een totaalbeeld zijn gebaseerd op feiten en uiteraard de waarheid.

Wil je samen met Wuite een onderzoek opstarten?
Neem vrijblijvend contact met ons op.


➞ Bekijk alle blogs

NEEM DIRECT CONTACT MET ONS OP!

NAAR CONTACT