Column – Het is in Nederland vastgelegd dat er een zorgverplichting bestaat voor je ex-partner en eventueel kinderen. Of dit nu door de man of vrouw wordt betaald maakt niet zoveel uit. De ene partner voorziet dan de andere in het levensonderhoud voor de kinderen en eventueel ook de ex-partner.

Dat is zoals gezegd voor velen geen probleem op zich, maar wel kostbaar. Maar wat als de ex-partner zelf weer een baan heeft gevonden of met iemand gaat samenwonen? Dan is dat niet altijd meer noodzakelijk om te betalen of hoef je lang niet meer zoveel te betalen. Maar wat doe je als je ex zwijgt in alle talen of ontkent en lekker van jouw geld op vakantie gaat?

Je kan zelf gaan pionieren of zelf getuigenverklaringen verzamelen, maar dit zal nooit als overtuigend bewijs aangemerkt worden in de rechtszaal. Door zelf iemand te volgen kan je soms meer kapot maken dan dat het je oplevert. Huur daarom altijd een recherchebureau in!

Door de ervaring in deze, vaak langdurige, onderzoeken, waar ik zo langzamerhand wel een boek over kan schrijven, weten wij precies welke criteria de rechtbank hanteert. Heeft u een probleem en weet u niet of wij iets kunnen betekenen of wilt u aanvullende informatie over dit onderwerp? Klop gerust bij ons aan, onze intakegesprekken zijn altijd gratis!