Column – Allereerst natuurlijk voor iedereen de beste wensen en dat het komende jaar voor iedereen in goede gezondheid zeer succesvol zal zijn. De eerste zaak heeft zich alweer aangediend. Het is een zaak waarbij iemand zich anders voordoet dan de persoon die hij/zij daadwerkelijk is. Helaas krijgen wij dit soort zaken eigenlijk wel maandelijks op ons bureau.

Tegenwoordig ontstaan veel relaties door datingsites op internet. Voor sommige mensen pakt dit fantastisch goed uit, maar voor anderen niet en blijkt het één grote teleurstelling te zijn. Op de meeste sites wordt gewerkt met een nickname (een zelf gekozen bijnaam) en zodoende weet je eigenlijk niet met wie je te maken hebt. Als het later wat serieuzer wordt dan wordt er veelal een afspraak gemaakt. Maar met wie spreek je af? Heet hij of zij wel echt zoals hij of zij zegt te heten?

Spreek daarom altijd af op een neutrale locatie om jezelf te beschermen. Je weet immer s niet wat voor vlees je in de kuip hebt en wat de bedoelingen van deze persoon zijn. Vaak krijgen we verzoeken om personen te traceren omdat na een gezellige avond de persoon in kwestie in zijn of haar eigen huis beroofd blijkt te zijn. Naderhand blijkt dat het slachtoffer eigenlijk helemaal niets weet van de andere persoon en het slechts blijft bij een nickname. Hiermee zeg ik niet dat datingsites per definitie verkeerd zijn, maar wees alert en vraag door. Alleen hierdoor kom je er achter of de persoon met wie je afpreekt ook de persoon is die hij of zij zegt te zijn!