Column – Weet u wie u in huis haalt als u iemand aanneemt? Denkt u er over na met wie u zaken doet? Door middel van screening kan je groot deel van de problemen vooraf tackelen.

Als je iemand aanneemt is het niet meer dan logisch dat je als werkgever wat achtergrondonderzoek laat verrichten. Ditzelfde geldt ook voor het uitvoeren van een referentieonderzoek naar aanleiding van de vermelde gegevens op het curriculum vitae. Het zal niet voor het eerst gebeuren dat een vermelde referent gewoon een vriend of vriendin van uw sollicitant is. Tja, als je bent ontslagen bij een vorige werkgever of je niet hebt gefunctioneerd wil je toch evengoed een goede referentie. Ik waarschuw bedrijven ook altijd die dit soort onderzoeken zelf willen uitvoeren, er zijn nogal wat valkuilen en een goed referentieonderzoek kan je dan ook het beste laten uitvoeren door een specialist.

Als je als bedrijf zaken met iemand gaat doen kan wat extra achtergrondonderzoek natuurlijk geen kwaad. Cijfers zeggen veel, maar niet alles. Het omgekeerde geldt ook als u als particulier zaken gaat doen met een bedrijf. Voordat u besluit ergens in stappen probeer dan helder te krijgen met wie je te maken hebt en wat je risico’s zijn. Ben je op zoek zo’n naar een specialist? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!