Column – De daders van oplichting hebben allemaal als doel om een ander via listige wijze ontdoen van geld of waardevolle goederen. Zo zijn er vele vormen van oplichting. Helaas zijn de oplichters vaak goed voorbereid en weten zij dat mensen vaak voor geld wel willen toehappen. Zo ook deze keer. Onze oplichters in deze zaak hadden via regionale bladen een paginagrote advertentie laten plaatsen. In de advertentie zochten zij investeerders in 100% schone energie met een vast rendement van 6% per jaar. Ook werd er verder verwezen naar een website. De website zag er in de eerste instantie netjes uit. Mensen werden gelokt door de percentage van het rendement.

De investeerders hadden alleen via e-mail contact met het bedrijf, fysiek contact was er niet. De investeringsovereenkomsten die werden toegezonden, nadat de investeerder zijn geld had gestort, waren kinderlijk en amateuristisch opgesteld. De oplichters maakte gebruik van verschillende woonadressen. Zo probeerde zij een rookgordijn op te trekken.

Nadat één investeerder verhaal wilde halen en zijn geld terug eiste, werd hij van het kastje naar de muur gestuurd. Na onderzoek werd ons duidelijk dat de oplichters niet zo makkelijk te vinden waren. Door ons als een grote investeerder voor te doen hapten de oplichters toe. Ook zij werden nu gedreven door het vooruitschiet van een groot geldbedrag. Ze hapten toe en er werd op ons aandringen een fysieke ontmoeting geregeld. De oplichters werden geconfronteerd en probeerden nog alles uit de kast te halen om te bewijzen dat ze wel betrouwbaar waren. Tot op heden zijn wij nog bezig met deze zaak om alle gedupeerden te verenigen en bij de politie aangifte te doen om zo de oplichters te vervolgen.

Mocht u zaken willen doen met een bedrijf zorg dat je weet met wie je te maken hebt en zorg dat het bedrijf met wie je zaken doet ook fysiek bezoekt. Mocht je twijfelen…… dan ben je bij ons aan het juiste adres!