Verhaal uit de praktijk: Partneralimentatie stopgezet

Ons team krijgt regelmatig het verzoek om onderzoek te verrichten met betrekking tot het stopzetten van partneralimentatie. Logischerwijs begint de ex-partner vaak niet zelf over het stopzetten van de toelage. Extra geld is altijd wel handig. De betalende partner denkt hier vaak anders over.

incasso smoezenZo deden wij afgelopen jaar onderzoek in een mooi boerendorpje in Noord-Holland. Onze opdrachtgever zou nog zeven jaar lang partneralimentatie moeten betalen, maar wilde dit graag stopzetten. De ex-partner in kwestie had een nieuwe relatie en verbleef met grote regelmaat bij haar nieuwe partner. Na een langdurig onderzoek van 4 maanden bleek dat er inderdaad sprake was van wederzijdse verzorging.

Het is verstandig om voor het stopzetten van de alimentatie een onderzoek te laten doen. In de rechtbank moet je met overtuigend bewijs komen waaruit blijkt dat en inderdaad sprake is van een duurzame relatie. Wij weten als geen ander waar deze onderzoeken en de bijbehorende bewijslast aan moet voldoen.

Uitspraak door de rechter

In deze zaak bevestigde de rechter dat er voldoende bewijs was geleverd om de betaling van partneralimentatie te kunnen beëindigen. Het meest overtuigende bewijs was de digitale uitnodiging voor de housewarming met intieme vrienden…

Tevens werd de ex-partner door de rechter verplicht gesteld om de alimentatie, die tijdens de looptijd van ons onderzoek was betaald, terug te betalen. De ex-partner had immers gedurende een periode gelden ontvangen die niet terecht waren.

Dus, betaal je partneralimentatie en twijfel je of dit terecht is? Informeer vrijblijvend of het verstandig is een onderzoek te laten uitvoeren. Wij zullen beoordelen of er voldoende bewijslast vergaard kan worden. Wil je alvast uitrekenen hoeveel jij kunt besparen? Doe onze besparingscalculator.

Bereken je besparing op partneralimentatie