Column: Dat sommige wanbetalers het heel erg bont maken is bij ons allang bekend, maar helaas blijft dit een type zaak welke regelmatig in onze praktijk terugkomt. Eén van onze cliënten had een woning verhuurd waarvan de maandelijkse huurtermijnen niet meer werden voldaan. Tot overmaat van ramp bleek de bewoner van de één op andere dag spoorloos verdwenen te zijn met achterlating van een uitgewoond huis voorzien van diverse gebreken die de verhuurder kon gaan oplossen.

Nadat de verhuurder ons had ingeschakeld vonden wij al snel de gevluchte huurder. Hij had inmiddels al weer een nieuw slachtoffer gevonden en had elders in het land opnieuw een woning gehuurd. Nadat wij de huurder confronteerde met de openstaande vorderingen en de vernielingen van de woning was hij verrast dat wij hem hadden gevonden. Hij kwam met allerlei argumenten zoals dat hij in problemen zat, nu even krap bij kas zat, maar dat het allemaal wel goed kwam.

Uit vooronderzoek bleek dat deze man eerder een dubieus verleden had met betrekking tot het huren van woningen en als wanbetaler/oplichter te boek stond. Ook waren er, zoals verwacht, meerdere schuldeisers op zoek naar deze man. Met die wetenschap was het zaak om niet met een kluitje in het riet te worden gestuurd. Vervolgens hebben wij met één van onze deurwaarders beslag laten leggen op zijn bankrekeningen, voertuig en inboedel. Na deze actie kwam de man over de brug en betaalde de openstaande vorderingen en de schade die hij aan de woning had toegebracht.

Mocht u voornemens te zijn om een woning te verhuren laat ons dan een screening uitvoeren om te kijken of u met een serieuze huurder te maken heeft. Hiermee voorkomt u tijd, ergernis en energie in de toekomst.