Column – Voor veel bedrijven en organisaties nemen wij de screening van het personeel en vrijwilligers over. Onze opdrachtgevers willen graag weten hoe betrouwbaar de nieuwe medewerker is en of de gegevens die de nieuwe medewerker opgeeft wel juist zijn.

Voorafgaand aan het traject zal door de opdrachtgever duidelijk in de vacature moeten worden vermeld dat een screening onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure. Hierdoor creëer je al een drempel voor degene die wil gaan solliciteren. Je wilt immers de juiste persoon op de juiste plek binnen jouw bedrijf of organisatie. Dit geldt natuurlijk ook voor vrijwilligers van verenigingen en stichtingen. Wij weten uit ervaring dat hierdoor onbetrouwbare personen of mensen die totaal niet geschikt zijn voor de functie niet snel zullen reageren. Ook weten wij dat je uit een persoonlijk gesprek zonder een goede screening niet kunt meten of je de juiste persoon binnen haalt. Door het uitvoeren van een screening voorkom je achteraf teleurstellingen en onnodige kosten om wederom weer een vacature uit te zetten.

Wuite Recherche heeft ruime ervaring in achtergrondonderzoeken naar bedrijven, overnames en contracten of fusies. Met wie wilt u zaken doen? Zijn zij betrouwbaar? Komen zij hun verplichten wel na? Voor menig bedrijf die alleen maar op mooie verhalen en een glimmende lach zijn ingegaan liep het uit op een grote teleurstelling met meestal financieel nadelige gevolgen.Column –